Flesje DrankFlesje DrankFlesje Drank twitterFlesje Drank facebook
  • Quicklook at Wine - Richard Avery
Menu

Aberfeldy

De distilleerderij van Aberfeldy is in 1898 opgericht door de gebroeders Dewar die al in 1896 begonnen waren met de bouw van de benodigde gebouwen.
Gelegen in het district East Highlands aan de bron Pitilie Burn zijn ze de buren van de buren van de distilleerderijen van Blair Athol, Edradour en Glenturret

Geschiedenis van Aberfeldy

Het bedrijf van de gebroeders Dewar is in de haar geschiedenis enkele malen gesloten geweest door een gebrek aan gerst. De eerste keer was in 1917 toen tijdens de Eerste Wereldoorlog de toevoer werd verstoord. In 1919 werd de distilleerderij heropend.
In 1925 fuseerde het bedrijf met Buchanan's en Johnnie Walker onder de naam The Distillers Company (DCL) en in 1942 wordt de distilleerderij voor een tweede keer gesloten vanwege een tekort aan gerst ditmaal door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.
In 1944 heropend het bedrijf. In 1972 wordt de productiecapaciteit verdubbeld door de plaatsing van twee distilleerketels. In 1998 krijgt het bedrijf haar originele naam terug, John Dewar & Sons Ltd. waarna ze in 1999 de twaalfjarige single malt Aberfeldy introduceren.

Kenmerken van Aberfeldy whisky

De smaak van de whiskies onder het Aberfeldy label kenmerken zich door olieachtige, krachtige en fruitige smaak die perfect is als digestief.
De productiecapaciteit van de distilleerderij is 2.1 miljoen liter per jaar waarvan een groot deel wordt gebruikt voor het produceren van de blended Whisky Dewar's White Label.
Naast de Aberfeldy Single Malts zijn er ook twee onafhankelijke bottelaars, Gordon & Macphail en Signatory.

3 flessen drank van Aberfeldy

Geniet maar drink met mate - Disclaimer