Flesje DrankFlesje DrankFlesje Drank twitterFlesje Drank facebook
  • Mocktails - Kester Thompson
Menu

Wijnatlas - Hugh Johnson

Titel:
Wijnatlas
Auteur:
ISBN:
9789071206320
Pagina's:
352
Recentie:
Hugh Johnson's Wijnatlas is al jaren een begrip onder wijnliefhebbers. De prettig leesbare informatie, de prachtige kaarten en de kleurrijke illustraties ' instructieve tekeningen, afbeeldingen van etiketten en foto's ' hebben dit boek gemaakt tot het standaardwerk dat het nu is.
Deze vijfde editie is geheel herzien en bevat naast die van de traditionele wijngebieden onder andere tientallen nieuwe kaarten van de meest dynamische nieuwe wijngebieden in de wereld zoals Chili en Nieuw-Zeeland.
De Wijnatlas is een onmisbare toevoeging aan de bibliotheek van elke wijnliefhebber.
Voor het eerst in zijn geschiedenis wordt de Wijnatlas geschreven door twee zeer bekende schrijvers op wijngebied: Hugh Johnson en Jancis Robinson. Zij combineren in dit meesterwerk hun ongelooflijke kennis over de wereld van wijn. Door hun samenwerking is een fantastisch boek ontstaan, waar elke wijnliefhebber veel plezier aan zal beleven.
Sinds 1994, toen de vierde editie van de Wijnatlas uitkwam, is er veel veranderd in de wijnwereld. Daarom krijgen in deze editie landen als Spanje, Portugal en Chili, die de laatste jaren een onvoorstelbare ontwikkeling en modernisatie op wijngebied hebben doorgemaakt, extra aandacht. Alle bekende wijnregio's zijn volledig geüpdatet en de 148 kaarten zijn opnieuw gemaakt, en daardoor nog duidelijker.
Hugh Johnson behoort tot de absolute top van wijnkenners. Hij debuteerde in 1966 met zijn internationale bestseller Wine. Hij is de redacteur van de serie Reisgidsen voor wijn- en fijnproevers en jaarlijks verschijnt zijn bekende Wijngids. De eerste editie van de Wijnatlas verscheen in 1971. Het boek is een wereldwijd succes en is vertaald in maar liefst 14 talen.
Jancis Robinson is eveneens een autoriteit op wijngebied. Voor haar boeken heeft ze verschillende prijzen gehad. Bekende titels zijn onder andere Wijnen, druiven en wijngaarden en de Oxford Companion to Wine. Ze geeft lezingen en verschijnt regelmatig op televisie.

Beoordeling:

4 ster(ren) gebaseerd op 1 beoordeling(en)
 

Bestel Hugh Johnson - Wijnatlas

Geniet maar drink met mate - Disclaimer