Flesje DrankFlesje DrankFlesje Drank twitterFlesje Drank facebook
  • Drinking History - Andrew F. Smith
Menu

Welke wijn waarbij - Hubrecht Duijker

Titel:
Welke wijn waarbij
Auteur:
ISBN:
9789066116184
Pagina's:
200
Recentie:
Welke wijn smaakt het best bij witte asperges met ham, boter en ei? En wat is de beste begeleider bij spaghetti bolognese, boeuf bourguignon, gegrilde entrecote of zalm met beurre blanc? Als wijnen en gerechten zorgvuldig worden gecombineerd, ontstaat een geheel dat meer is dan de som der delen. Je gaat dubbel genieten van zowel het drinken als het eten. Het genieten krijgt een extra dimensie.<br/><br/>In Welke wijn waarbij geeft Hubrecht Duijker voor honderden gerechten passende wijnsuggesties, op basis van slechts enkele praktische regels en tips. Deze adviezen blijven niet beperkt tot een enkele wijn per gerecht, maar omvatten steeds diverse mogelijkheden ? waaronder soms heel verrassende.<br/><br/>De meeste Nederlanders zijn opgevoed met de regel om witte wijn bij vis, en rode wijn bij vlees te serveren en we kunnen gerust zijn: ook volgens Duijker zijn dat de beste combinaties. Maar bij welk gerecht schenk je een Merlot, en wanneer een Rioja? In deze gids vind je het in een handomdraai, dankzij de praktische indeling en een uitstekend register: op wijn én op gerecht!<br/><br/>Een bijzondere extra bijdrage werd geleverd door bekende chef-koks en sommeliers. Zij gaven hun perfecte wijn-spijscombinaties prijs. <br/><br/>Wijnschrijver Hubrecht Duijker werd uitgeroepen tot beste wijnschrijver van Nederland en tot beste wijnpublicist ter wereld. Bovendien ontving hij voor zijn werk ridderorden in zowel Nederland als Spanje en Frankrijk.