Flesje DrankFlesje DrankFlesje Drank twitterFlesje Drank facebook
  • Jungbrunnen Bier - Univ.-Prof. Dr. Med. Manfred Walzl
Menu

Wijnatlas - Jancis Robinson

Titel:
Wijnatlas
Auteur:
ISBN:
9789047514138
Pagina's:
400
Recentie:
De eerste editie van de Wijnatlas verscheen in 1971. Het boek is wereldwijd een groot succes en is vertaald in maar liefst 14 talen. De twee zeer bekende schrijvers op wijngebied, Hugh Johnson en Jancis Robinson, hebben hun krachten opnieuw gebundeld: voor deze zesde editie van dit meesterwerk. Door hun samenwerking en hun ongelooflijke kennis over de wereld van wijn, is weer een fantastisch boek ontstaan waar elke wijnliefhebber veel plezier aan zal beleven.

Er is veel veranderd in de wijnwereld sinds 2001. AustraliŽ is een veelbelovend wijnland geworden, ItaliŽ overtreft zichzelf, Frankrijk ontwikkelt zich standvastig en veel landen laten een grote groei zien in investeringen in wijngaarden en -kelders. Ook heeft wijn de Verenigde Staten definitief veroverd: CaliforniŽ maakt meer wijn dan enig ander land buiten Europa. Verder zijn Oostenrijk en Griekenland serieuze spelers geworden en is AziŽ nu een aanzienlijke wijnproducent.

De Wijnatlas staat bekend om zijn uitmuntende kaarten en deze zesde editie bevat er maar liefst 200. Alle bekende wijnregio's zijn volledig herzien en er zijn 20 nieuwe kaarten toegevoegd. Het boek is geprezen door de pers als een 'onontbeerlijk naslagwerk' en als 'een van de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke wijnboeken'. Dit werk, de zesde editie in 36 jaar, bevestigt zijn status als het boek dat geen enkele wijnliefhebber wil ťn mag missen.

Hugh Johnson behoort tot de absolute top van wijnkenners. Hij debuteerde in 1966 met zijn internationale bestseller Wine. Hij is de redacteur van de serie Reisgidsen voor wijn- en fijnproevers en jaarlijks verschijnt zijn bekende Wijngids. Zijn unieke benadering is serieus, informatief maar ook vermakelijk. Zijn vermogen om ingewikkelde onderwerpen toegankelijk te maken, levert hem de bewondering op van wijnliefhebbers over de hele wereld.

Jancis Robinson is eveneens een autoriteit op wijngebied. Voor haar boeken heeft ze verschillende prijzen gehad. Bekende titels zijn onder andere Wijnen, druiven en wijngaarden en de Oxford Companion to Wine. Ze geeft lezingen en verschijnt regelmatig op televisie. Jancis is daarnaast wijncorrespondent voor de Financial Times en schrijft een column in tijdschriften en kranten die op vijf continenten gepubliceerd worden.

Geheel herzien en bijgewerkt Zesde editie

Beoordeling:

4 ster(ren) gebaseerd op 1 beoordeling(en)
 

Bestel Jancis Robinson - Wijnatlas

Geniet maar drink met mate - Disclaimer